Tokaj Hétszőlő | Borkóstoló

Tokaj Hétszőlő | Borkóstoló
április 20, 2018 admin

Tokaj Hétszőlő | Borkóstoló

Tokaj-Hegyalja szívében, Tokaj városának déli fekvésű lejtőin található a Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok, melyet egyedi borai és gazdag történelme tesz ma is világszerte ismertté. Első osztályú területei több mint ötszáz éve szakadatlanul szolgálnak uralkodói családokat, a magyar arisztokráciát és a tokaji ínyencségekre vágyó borkedvelőket. A Hétszőlő dűlő históriájának magvait hét szőlőterület egyesítésével a Garai család vetette el 1502-ben. A birtok meghatározó részét az 1772-es Tokaji Klasszifikáció által első osztályba sorolt dűlők alkotják. Ezek a névadó Hétszőlő valamint a Nagyszőlő. Vulkanikus alapkőzetüket vastagon fedi be a Tokaji-hegyre oly jellemző laza szerkezetű lösztakaró, amely a lejtőkön végignyújtózkodva képezi a
birtok egységes szerkezetű, tökéletesen déli fekvésű 55 hektárnyi lejtőit. A ritka talajt kivételes klimatikus adottságokkal támogatja meg a Tisza és a Bodrog összefolyása, amely tökéletes helyszínül szolgál a Botrytis Cinerea megtelepedésének és kívánt fejlődésének.

A szőlőfajták megoszlása a borvidéki átlaghoz képest erősen a Furmint felé tolódik (73%), ezt egészíti ki a Hárslevelű (18%), valamint egy kevés Kövérszőlő (5%) és Sárgamuskotály (2%). A Hétszőlő Birtokon a bio egy alapfelfogást képvisel, és alapfeltétele a hosszú távú fennmaradásnak.

Borsor:
1. Bistro Furmint
2. Bistro Sárgamuskotály
3. Bio Furmint
4. Late Harvest Hárslevelű
5. Furmint selection
6. 5 puttonyos aszú
7. Meglepetésbor 🙂